Ennek a sütinek az eredeti verziójában mazsola van a túrós töltelékben, de mivel még mindig van friss eper, ezért most ennek is az epres változatát készítettem el.
Hozzávalók:
Tészta:
25 dkg margarin
15 dkg cukor
1 cs. vaníliás cukor
3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 cs. sütőpor
50 dkg liszt
1 tojás
Töltelék:
1 kg túró
25 dkg porcukor
2 cs. vaníliás cukor
3 tojás
1 evőkanál liszt
eper vagy bármilyen idénygyümölcs, befőtt
Elkészítés:
A tésztához a lisztet, a cukrot, a sütőport és a kakaóport egy tálba öntöm és összekeverem.
Hozzáadom a tojást
és a szobahőmérsékletű margarint,
amivel teljesen összegyúrom a tésztát.
Nem kell megijedni, mert sokára áll össze a tészta, de nem szabad feladni a gyúrást! ;) Ha nem megy a tálban, akkor ki lehet tenni a gyúródeszkára és kéz melegétől szépen össze fog állni.
Amíg a tölteléket elkészítem, addig a tésztát beteszem a hűtőbe.
A töltelékhez a túrót, a porcukor kb. 2/3-át, tojások sárgáját és a vaníliás cukrot egy tálba teszem
és alaposan összekeverem.
Hozzáteszem a megmosott, feldarabolt epret, amit alaposan elkeverek.
A tojások fehérjéből és a porcukor 1/3-ából kemény habot verek.
Ezzel a habbal lazítom a túrós keveréket.
A hűtőből kiveszem a tésztát elosztom két részre,
az egyiket tepsi méretűre nyújtom
és nyújtófa segítségével átemelem a tepsibe.
Erre öntöm a túrós-epres tölteléket,
majd a tészta másik felét ráreszelem a töltelékre.
Néhány szem epret ketté vágok és ezzel díszítem a süti tetejét.
Előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt megsütöm a sütit.
Amikor kihűlt, akkor szeletelem fel.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése