Nálunk nem telhet el úgy hétvége, hogy ne süssek valamit. A kókuszos sütiket eddig nem részesítettem előnyben, de egyre jobban tetszenek. Ezért most egy ilyen finomságot hoztam.
Hozzávalók:
Tészta:
6 tojás
6 evőkanál cukor
6 evőkanál liszt
1 cs. sütőpor
2 evőkanál kakaópor
Krém:
1 l tej
7 evőkanál liszt
7 evőkanál cukor
kb. 10 dkg kókuszreszelék
2 púpos evőkanál csészés margarin
Elkészítés:
A tésztához a tojásokat a cukorral felverem (piskóta tészta állagúra).
Hozzászitálom több részletben a sütőporos lisztet, amit alaposan elkeverek.
Két részre osztom, majd a felébe belekeverem a kakaóport.
Sütőpapírral bélelek ki egy tepsit,
erre öntöm felváltva a kétszínű tésztát úgy hogy márványos legyen.
Előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt közepes lángnál egy kicsit alacsonyabbon megsütöm (TŰPRÓBA!)
Amíg hűl a tészta, addig elkészítem a krémet:
(erről most nem készítettem fotókat, mert nem volt rá most időm, siettem az ebéd elkészítésével is :), pótolni fogom)
A lisztet elkeverem a cukorral, majd több részletben hozzáadom a tejet, amivel csomómentesre keverem. Ezekből sűrű krémet főzök, majd amikor elkészült, akkor adom hozzá a kókuszreszeléket és a margarint, amivel ismét alaposan kikeverem a krémet. Amikor mát csak langyos a krém, akkor megtöltöm vele a piskótát.
A kihűlt tésztáról lehúzom a sütőpapírt, majd ketté vágom.
Összeállítom a sütit:
A tálcára teszem az egyik felét a piskótának,
amit megkenek a kókuszos krémmel,
ráteszem a tészta másik felét.
Amikor teljesen kihűlt a süti, akkor szeletelem fel.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése