Kicsit előrehoztam a (holnapi) szülinapomat és ezzel a finomsággal leptem meg a kollégáimat.
Hozzávalók:
Tészta:
40 dkg liszt
1 cs. sütőpor
12 dkg cukor
10 dkg margarin
2 dl tej
Krém:
0,5 l tej
4 púpos evőkanál liszt
20 dkg + 2 evőkanál cukor
15 dkg margarin
2 evőkanál cukrozatlan kakaó
1 cs. vaníliás cukor
Csokimáz:
4
evőkanál cukor
2 evőkanál cukrozatlan kakaó
2 evőkanál víz
2-3 dkg margarin
2 evőkanál cukrozatlan kakaó
2 evőkanál víz
2-3 dkg margarin
Elkészítés:
A tésztához a lisztet összekeverem a sütőporral és a cukorral,
majd a szobahőmérsékletű margarint
és a tejet is hozzáadom
és összegyúrom a tésztát.
Három részre osztom,
tepsi nagyságúra nyújtom
és a tepsi hátulján laponként kb. 10-12 perc alatt megsütöm.
Amíg a lapok hűlnek, elkészítem a krémet:
Egy lábosban összekeverem a lisztet és a 2 evőkanál cukrot,
majd több részletben hozzáadom a tejet.
Arra figyelek, hogy minden adag tej hozzáadása után csomómentesre kikeverjem a krémet és csak akkor adom hozzá a következő adag tejet, ha a kis csomócskákat teljesen eltüntettem!
Sűrű krémet főzök belőle, majd a tűzről levéve hozzáadom a szobahőmérsékletű margarint és a maradék cukrot és ezzel is simára keverem a krémet.
A kész krémet két részre osztom és az egyik felébe beleszitálom a kakaóport a másikba beleteszem a vaníliás cukrot,
majd mind a kettőt ismét simára keverem.
Összeállítom a sütit:
egy tálcára teszem óvatosan az egyik lapot, mert ilyenkor még kemény és nagyon törékeny, erre kenem a kakaós krémet,
jöhet szintén vigyázva a következő lap, amire a vaníliás krémet kenem,
végül a harmadik lapot is ráteszem.
Az alábbiakban leírt módon elkészített csokimázzal vonom be a tetejét:
egy
kisebb lábosban a margarin kivételével a többi hozzávalót sűrűn
kevergetve addig melegítem, amíg a cukor teljesen feloldódik. A
tűzről levéve belekeverem a margarint. Azonnal ráöntöm a
sütire.
Egy éjszakára a hűtőbe teszem, hogy a lapok megpuhuljanak. Másnap szépen lehet szeletelni.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése