Ezt az étel tipikus példája annak, amikor tanácstalan vagyok, hogy mi is legyen az ebéd. Ilyenkor van az, hogy ingázok a spájz és a laptopom között, ahonnan próbálok ötletet keresni. Most sem volt ez másképp. Amikor már a sokadik kör megtétele után voltam, akkor vettem egy nagy levegőt és azt mondta: ,,Megvan!" Gyorsan összeszedtem a hozzávalókat és nekiláttam az elkészítésének.
Hozzávalók:
50 dkg nagy fodros kocka tészta (másmilyen is lehet)
1 üveg házi paradicsomlé (kb. 7-8 dl)
50 dkg megpucolt, összevágott zöldbab (fagyasztottat használtam, amit én tettem el)
6-8 nagyobb gerezd fokhagyma
oregánó
6 tojás
metélőhagyma (nekem most szárított volt itthon, de a friss sokkal jobb)
bors
olaj
Elkészítés:
A zöldbabot sós vízben megfőzöm.
A fokhagymát megpucolom, apróra vágom és kevés olajon megpirítom.
Hozzáadom a paradicsomlevet
az oregánót és a borsot, majd sűrű szószt főzök belőle.
A tojásokat egy edénybe beleütöm,
- ízesítem sóval és a metélőhagymával, majd jól összekeverem.
Kifőzöm a tésztát olajos, sós vízben.
Összeállítom a rakkottast:
- egy tűzálló edényt (ami nálam most jénai, de lehet tepsi is) vékonyan kiolajozok
- erre kanalazok a paradicsomos szószból,
- teszek rá a tésztából,
- jöhet a megfőtt zöldbab egy része,
- amire locsolok az ízesített tojásból.
Ezekből nekem három rétegre jutott minden sorból.
Előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütöm.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése