2016. november 9., szerda

Márványos maci és koszorú maffinok



A hétvégén a szüleimhez voltunk hivatalosak a párommal ebédre. Ezekkel a színes finomságokkal készültem erre az alkalomra.

Hozzávalók kb. 12-14 db-hoz:

2 x 1/4 csésze cukor

2 x 2 csésze liszt
2 x 1 csomag sütőpor
2 x 1 tojás
2 x 1/4 csésze olaj
2 x 1 csésze tej
1 csomag vaníliás cukor a világos tésztához
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor a barna tésztához


Elkészítés:
Világos tészta:
A lisztet, a cukrot és a sütőport egy tálba öntöm, összekeverem,


hozzáadom a tojás, elkezdem kikeverni a tésztát.


A tejet is hozzáadom több részletben, csomómentesre keverem.


Végül hozzáadom az olajat, amit szintén elkeverek.


A kakaós tésztával is így járok el:






A koszorú formákat vékonyan kiolajozom.


A tésztákat felváltva belekanalazom a formákba.



Előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt megsütöm a maffinokat.




A macikat foltosan készítettem:
itt is azzal kezdtem, hogy a  formákat vékonyan kiolajoztam




némelyiknek a szemek és a pocak helyére, másoknál az orr ér a tappancsok helyére teszek a világos tésztából,



majd a kakaóssal óvatosan befedem a foltokat.




Szintén előmelegített sütőben megsütöm a macikat kb. 15-20 perc alatt.




Gyerekzsúrokra, farsangra vagy egy beszélgetős délutánra ajánlom!



Jó étvágyat!

:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése