2017. április 19., szerda

Színeske szelet



A húsvéti ünnep nekem ismét egy jó alkalom volt arra, hogy egy újabb sütit próbálja ki. Ez egy nagyon mutatós és egyben könnyen elkészíthető finomság. 

Hozzávalók:
Tészta:
40 dkg liszt
10 dkg porcukor
10 dkg margarin
1 egész tojás
1 kávéskanál szódabikarbóna
2 dl tej


Krémek:
Csokis:
1 cs. csokis pudingpor
3 evőkanál cukor
4 dl tej
5 dkg margarin

Puncsos:
1 cs. puncsos pudingpor
3 evőkanál cukor
4 dl tej
5 dkg margarin

Vaníliás:
1 cs. vaníliás pudingpor
3 evőkanál cukor
4 dl tej
5 dkg margarin

Csokimáz:
4 evőkanál cukor
2 evőkanál cukrozatlan kakaó
2 evőkanál víz
2-3 dkg margarin

Elkészítés:

A tésztához egy tálba öntöm a lisztet, a porcukrot és a szódabikarbónát.



Kicsit összekeverem, majd hozzáteszem a tojást.



Elkezdem összedolgozni a tésztát, hozzáadom a felolvasztott margarint,



majd a tejet, 



amivel teljesen összeállítom a tésztát.



4 egyenlő részre osztom a begyúrt tésztát.



Az első gombócot jól alálisztezett deszkán kezdek kinyújtani.




A nyújtófa segítségével átteszem a tésztalapot a méretre vágott sütőpapírra,











majd így már látom a pontos méretet, hogy mekkorára kell kinyújtani és teljesen kinyújtom a lapot.



A nyújtódeszka széléhez tartom a fenekével felfelé fordított tepsit és a sütőpapír segítségével erre húzom át a kinyújtott lapot.




Előmelegített sütőben kb. 6-8 perc alatt világos barnára sütöm.




A további 3 lappal is ugyan így járok el! :)

A krémeket úgy készítem el, hogy még melegen bele lehessen tölteni, ezért elkezdem a süti összeállítását:

egy tálcára teszem óvatosan az egyik lapot, mert ilyenkor még kemény és nagyon törékeny



a csokis pudingot a cukorral és a tejjel sűrűre főzöm, 



a tűzről levéve hozzákeverem a margarint 



és még melegen az első lapra kenem.


Erre teszem óvatosan a második lapot.



A puncsos pudingot a cukorral és a tejjel sűrűre főzöm, 



a tűzről levéve hozzákeverem a margarint 



és a második lapra kenem még melegen.



Erre kerül a harmadik lap.



A vaníliás pudingot is sűrűre főzöm a cukorral és a tejjel,



majd szintén belekeverem a margarint 



és ezt is még melegen a harmadik lapra kenem.



Jöhet az utolsó lap, amivel befedem a sütit.



Az alábbiakban leírt módon elkészített csokimázzal vonom be a tetejét:



egy kisebb lábosban a margarin kivételével a többi hozzávalót sűrűn kevergetve addig melegítem, amíg a cukor teljesen feloldódik. A tűzről levéve belekeverem a margarint. Azonnal ráöntöm a sütire. 

Egy éjszakára a hűtőbe teszem, hogy a lapok megpuhuljanak. Másnap szépen lehet szeletelni.



Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése