2016. szeptember 7., szerda

Baconbe tekert sertésszelet tökfőzelékkel





Hozzávalók:

8 szelet sertéshús 
1 cs. bacon
4 tojás
4 doboz májkrém
1 közepes vöröshagyma
zsemlemorzsa
olaj
só, bors, majoranna, ételízesítő

Elkészítés



A húsokat kiklopfolom két fóliatéteg között, így nem fröcskölöm össze a konyhát! 

A töltelékhez 2 tojást keményre főzök. Amíg főnek a tojások, addig az olajon megdinsztelem a hagymát. A májkrémeket és a nyers tojásokat hozzákeverem a hagymához. A megfőtt tojásokat felkockázom és az előzőekhez adom. Fűszerezem a masszát és zsemlemorzsával sűrítek rajta. 




A húsokra teszek a töltelékből, 



körbehajtogatom a hússal, majd a baconnel burkolom a húsokat. 



Kissé kiolajozok egy tepsit, amibe sorakoztatom a húscsomagokat. 



Előmelegített sütőben letakarva sütöm. 
Az utolsó 5-10 percben már fedő vagy fólia nélkül sütöm, hogy szép színe legyen.


Főzelékkel vagy párolt rizzsel tálalom.


Jó étvágyat!
:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése