2016. szeptember 13., kedd

Háromszínű, könnyű pohárkrém


Hozzávalók:
8 tojás
8 evőkanál cukor
4 evőkanál liszt
4 cs. vaníliás cukor
1 l tej
1 evőkanál kakaópor 

Elkészítés:
A tojások sárgáját kikeverem 4 evőkanál cukorral , 


és a 4 evőkanál liszttel, 


hozzáadom a tejet, 


majd krémet főzök belőle. 


A tűzről levéve belekeverem a vaníliás cukrot. 


Amíg a krém hűl, a maradék 4 evőkanál cukorral kemény habbá verem a tojások fehérjét. 



Amikor már csak langyos a krém, óvatosan belekeverem a hab 2/3-át több részletben, vigyázva arra, hogy csak a legkisebb mértékben törjem össze. 


Két részre osztom a krémet és a felébe belekeverem a kakaóport.


A kihűlt kakaós krémet, a vaníliás krémet és a megmaradt tojásfehérjehabot magas poharakba kanalazom.


Pár órára a hűtőbe teszem, hogy összeérjenek az ízek.

Jó étvágyat!
:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése