Háromszínű, könnyű pohárkrém
Hozzávalók:
8
tojás
8 evőkanál cukor
4 evőkanál liszt
4 cs. vaníliás cukor
1 l tej
1 evőkanál kakaópor
8 evőkanál cukor
4 evőkanál liszt
4 cs. vaníliás cukor
1 l tej
1 evőkanál kakaópor
Elkészítés:
A
tojások sárgáját kikeverem 4 evőkanál cukorral ,
és a 4 evőkanál liszttel,
hozzáadom a tejet,
majd krémet
főzök belőle.
A tűzről levéve belekeverem a vaníliás cukrot.
Amíg a krém hűl, a maradék 4 evőkanál cukorral
kemény habbá verem a tojások fehérjét.
Amikor már csak
langyos a krém, óvatosan belekeverem a hab 2/3-át több részletben, vigyázva arra, hogy csak a legkisebb mértékben törjem össze.
Két részre osztom a krémet és a felébe belekeverem a kakaóport.
A kihűlt kakaós krémet, a vaníliás krémet és a megmaradt tojásfehérjehabot magas poharakba kanalazom.
Pár
órára a hűtőbe teszem, hogy összeérjenek az ízek.
Jó étvágyat!
:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése