Krumplis rétes, ahogy én készítem
Hozzávalók:
2 cs. réteslap (8 lapos)
2 cs. réteslap (8 lapos)
Töltelék:
1 kg megpucolt krumpli
1/2 nagy dobozos tejföl
2 tojás
1 kg megpucolt krumpli
1/2 nagy dobozos tejföl
2 tojás
só,
bors
A lapok megkenéséhez:
1/2 nagy dobozos tejföl
kb. 1 dl olaj
A betekert rétesek megkenéséhez:
1 tojás
1 tojás
Elkészítés:
A töltelékhez a megpucolt krumplit puhára főzöm.
Leszűröm, és hozzáadom a tojásokat, sót és a nagy dobozos tejföl felét. Ezt jó alaposan kikeverem.
A habosra kevert krumplit két részre osztom és a felébe keverek borsot ízlés szerint.
A munkafelületre, ami nálam a konyhapult, egy nedves konyharuhát terítek.
Erre fektetem az első lapot,
amit megkenek a tejföl és az olaj keverékével.
Jöhet a második lap,
amit szintén a tejfölös-olajos keverékkel kenek meg.
Egy nem túl széles sávban rákanalazok a krumplis keverékből a tésztára
és a konyharuha segítségével óvatos, de határozott mozdulatokkal feltekerem a tésztát.
A többi lapot is a fentiek szerint töltöm meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése