2016. szeptember 9., péntek

Krumplis rétes, ahogy én készítem



Hozzávalók:
2 cs. réteslap (8 lapos)
Töltelék:
1 kg megpucolt krumpli
1/2 nagy dobozos tejföl
2 tojás
só, bors

A lapok megkenéséhez:
1/2 nagy dobozos tejföl
kb. 1 dl olaj

A betekert rétesek megkenéséhez:
1 tojás

Elkészítés:
A töltelékhez a megpucolt krumplit puhára főzöm.



Leszűröm, és hozzáadom a tojásokat, sót és a nagy dobozos tejföl felét. Ezt jó alaposan kikeverem. 



A habosra kevert krumplit két részre osztom és a felébe keverek borsot ízlés szerint.




A munkafelületre, ami nálam a konyhapult, egy nedves konyharuhát terítek. 

Erre fektetem az első lapot, 


amit megkenek a tejföl és az olaj keverékével. 


Jöhet a második lap, 

amit szintén a tejfölös-olajos keverékkel kenek meg. 

Egy nem túl széles sávban rákanalazok a krumplis keverékből a tésztára



és a konyharuha segítségével óvatos, de határozott mozdulatokkal feltekerem a tésztát. 





A többi lapot is a fentiek szerint töltöm meg. 

Sütőpapírral bélelt tepsibe teszem a betöltött réteseket úgy, hogy a végeiket aláhajtom 



megkenem a tetejüket tojással 


és előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt készre sütöm.


Amikor langyosra hűltek, felszeletelve tálalom.




Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése