2016. december 19., hétfő

Rántott fasírt szezámmagos bundában tepsiben sütve


Ma egy feltétvariációt hoztam, ami még a közelgő karácsonyi menüben is megállhatja a helyét a többi finomság között.

Hozzávalók:

50 dkg darált hús
1 közepes fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
2 tojás
bors
zsemlemorzsa

Panírozáshoz:

liszt
tojás
zsemlemorzsa
szezámmag


Elkészítés:
A fasírthoz a hagymát és a fokhagymát apróra vágom, hozzáadom a darált húst, a sót, borsot, a tojást és zsemlemorzsát. 

Annyi zsemlemorzsát adok még hozzá, hogy közepes keménységű legyen az állaga és teljesen összeállítom a fasírtot.

A begyúrt masszát kiporciózom egy alufólia darabon, 

majd elkezdem a panírozást: a gombócokat egy kicsit ellapítom és úgy panírozom, mint ahogy a husikat szoktam.

Kicsit kizsírozok egy tepsit, ebbe sorakoztatom a bepanírozott fasírtokat, majd mindegyik tetejére egy kis zsírt teszek. 

Lefedem alufóliával (itt azt használtam, mire a kiporciózáskor tettem a gombóckákat, így az sem veszett kárba ;) )
Előmelegített sütőbe teszem, leveszem a lángot közepesre, vagy még egy kicsit lejjebb és kb. 1 óra alatt készre sütöm. Félidőben megforgatom a fasírtokat, hogy mind a két oldala egyenletesen süljön.




Ezt a fasírtot ajánlom párolt rizs, krumplipüré vagy különféle főzelékek feltétjének.
Jó étvágyat!

:)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése