2016. október 4., kedd

Kinder Bueno





Vasárnap elbúcsúztattuk a nyarat. A párom szüleinél voltunk ebédre és én ezzel a finomsággal készültem: Kinder Bueno őszi változatban.

Hozzávalók:
Tészta:
6 tojás fehérje
6 evőkanál cukor
3 evőkanál liszt
1 cs. sütőpor
1 evőkanál olaj
durvára vágott dió
mogyorókrém

Krém:
5 dl tej
6 tojás sárgája
1 cs. vaníliás pudingpor
3 evőkanál liszt
30 dkg cukor
25 dkg margarin
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor

Tetejére:
5 dl habtejszín (én a Hulala-t szoktam használni, mert ezt könnyen fel lehet verni és ízesíteni sem kell, mert eleve cukrozott :) )
néhány kocka étcsoki

Rétegezéshez:
6 X 8 db szögletes háztartási keksz (A súlyát nem mértem még, a darabszámot tudom. Nekem akkora a tepsim, amire ennyi keksz fér el.)
kb. 2-3 dl tej

Elkészítés:


A tésztához tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verem. 






Egy kisebb tálkában összekeverem a lisztet a sütőporral 




és a tojáshabhoz keverem több részletben vigyázva arra, hogy a hab csak a legkisebb mértékben törjön össze.




Végül az olajat is hozzáadom és ezzel szép simára keverem a tésztát.



Sütőpapírral kibélelem a tepsit, beleöntöm a tésztát, 




rászóróm a durvára vágott diót 



és előmelegített sütőben kb. 8-10 perc alatt megsütöm.

Amikor kisült tészta, azonnal megkenem a mogyorókrémmel, hogy szépen rá tudjon olvadni, így teljesen bevonja a diódarabos tésztát.




Egy tálcára tortacsipkét teszek, amire vigyázva ráemelem a tésztát a sütőpapír segítségével, majd óvatosan lehúzom a tésztáról a sütőpapírt.



Jöhet a krém elkészítése:

A tojások sárgájához adom a cukor felét, a lisztet és a vaníliás pudingport, 



amit csomómentesre kikeverek. 




Hozzáöntöm a tejet és sűrű krémet főzök belőle.




A még meleg krémhez adom a maradék cukrot 



és a szobahőmérsékletű margarint, 




amikkel ismét kikeverem a krémet.

A sárga krém felét rákenem a mogyorókrémre, 




a maradék krémbe beleszitálom 2 evőkanál kakaóport 



és ezt is simára keverem.




A kekszeket beáztatom a megmelegített tejbe, 




majd a sárga krémre sorakoztatom.





A kekszrétegre kenem a kakaós krémet.




A habtejszínt kemény habbá verem 





és a kakaós krémre kenem.






Most jöhet a díszítés:

Papírlapokból kivágok sablonokat, 




amiket óvatosan a habra fektetek, 




majd az étcsokit ráreszelem a tetejére.



Pár percig hagyom pihenni, majd a sablonokat nagyon óvatosan leveszem, így előtűnnek a minták.




A kész sütemény egy éjszakára hűtőbe teszem, hogy a keksz teljesen megpuhuljon és összeérjenek az ízek. 

Fogyasztás előtt szeletelem csak fel a sütit.




Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése