2017. január 24., kedd

Anci - féle kókuszos



Ennek a kekszféleségnek az eredeti receptjét a kedves párom anyukájától kaptam. Abban a külső réteg világos és csak a belső, vastag réteg az, ami kakaós. Mivel mi a párommal sokkal jobban szeretjük a kakaós, csokis tésztákat, sütiket, ezért az egész tésztát kakaósan készítem. :)

Hozzávalók:
Tészta:
70 dkg liszt
30 dkg cukor
2 tojás
25 dkg (1 kocka vagy 20 dkg csészés) margarin
1 cs. sütőpor
4 evőkanál cukrozatlan kakaópor

"Krém":
3 tojás fehérje
15 dkg kókuszreszelék
10 dkg cukor

Elkészítés:


A tésztához egy edénybe teszem a lisztet, a cukrot, a sütőport, hozzászitálom a kakaót, hogy ne maradjanak benne kis gombócok és ezeket összekeverem.



Hozzáadom a tojásokat, amit egy kicsit elkeverek, 


majd a szoba hőmérsékletű margarint is beleteszem.



Ezzel teljesen összeállítom a tésztát, 



amit fóliába csomagolok és min. fél órára a hűtőbe teszem pihenni.




Amíg a tészta pihen, addig elkészítem a "krémet":

A tojások fehérjét felverem kemény habbá a cukorral, 





majd hozzáadom a kókuszreszeléket, 



amit szépen elkeverek.



A pihentetett tésztát deszkára teszem, két részre osztom 1/3 és 2/3 arányban.



A kisebb tésztát kinyújtom kb. 26 cm x 27 cm-es téglalapra.



Megkenem a kókuszos krémmel, 



a nagyobbik darab tésztából egy rudat formálok.



Ezt ráteszem a krémre, 



majd óvatosan feltekerem.



Kb. 1,5 - 2 cm széles csíkokat vágok belőle (itt lemaradt a képről a levágott szelet ;)), 




amiket sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatok úgy, hogy közöttük maradjon hely, mert kicsit terjeszkednek.



Előmelegített sütőben kb. 12 - 15 perc alatt készre sütöm.


Amíg még meleg, addig kissé lágy a tészta. Nem szabad addig sütni, amíg kemény, száradt lesz, mert akkor már meg fog égni! ;)



Jó étvágyat!

Facebookon és a Twitteren is megtalálsz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése